Allmänna köpvillkor

Jaktkmera.se allmänna försäljningsvillkor och prislista gäller från och med på Jaktkmera.se hemsida angivet datum och ersätter tidigare av Jaktkmera.se publicerade försäljningsvillkor. Varorna som presenteras genom Jaktkmera.se hemsida utgör Jaktkmera.se ordinarie sortiment. Vid eventuell skillnad mellan villkor, produktinformation eller priser angivna på Jaktkmera.se hemsida och i övriga publikationer har hemsidans företräde. Alla priser som anges gäller inklusive moms i SEK.

I samtliga fall gäller för köp i vår fysiska butik:

Konsumentköplagen

Lagtexten införlivas genom hänvisning (länk): Konsumentköplag (1990:932)

I samtliga fall gäller vid köp i vår webbutik eller på annat sätt via distans:

Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler

Lagtexten införlivas genom hänvisning (länk): Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler 


Samtliga varor i Jaktkmera.se sortiment är avsedda för användning i Sverige och har svensk manual i tryckt eller digital form. I de flesta fall kan varorna även användas utan problem i andra länder. Kontakta oss om du är osäker.

Åldersgräns vid postorderköp
Åldersgränsen vid postorderköp är 18 år. Är du som beställare omyndig eller under 18 år krävs målsmans underskrift.

Pris och betalning
Det preliminära priset anges alltid i ordererkännandet som sänds ut till köparen, och är detsamma som står på hemsidan i anslutning till produktpresentationen. Samtliga priser anges inklusive svensk moms (25 procent), befinner du dig utanför EU anges priset exkl moms. Om avvikelser skulle uppstå mellan det angivna priset och det verkliga priset (tryckfel) kontaktar vi alltid kunden innan leverans sker för att säkerställa att ingen oklarhet råder om vilket pris som ska gälla. Kunden har alltid rätt att makulera sin beställning i detta läge. Vid tillfälliga prissättningar, så som produkt- eller kategorispecifika kampanjer eller rabatter, gäller alltid erbjudandet så långt lagret räcker om ej annat framgår under specifik varas produktinformation. 

Betalning via Payson

Vi på Jaktkamera.se använder oss i primärt av Payson som betaltjänst.

Payson erbjuder:

  •          Betalning mot Faktura
  •          Delbetalning mot Faktura
  •          Kortbetalning
  •          Direktbanksbetalning

Huvuddelen av dessa villkor finner du nedan, för mer specifik information klicka på länken vid respektive textstycke för ytterligare information:

Villkor vid betalning mot Faktura

Vid betalning via faktura samarbetar Payson med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer (endast företag). Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar om inte annat väljs vid köptillfället. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger. För att betala mot Faktura måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som utförs vid köpet. Företag som betalar mot Faktura måste vara registrerade i Sverige. Fakturan betalas enligt de betalningsinstruktioner som framgår på fakturan, via Plusgirokonto och OCR-nummer.

Vid försenad betalning skickas en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Det debiteras även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Vid betalning med Faktura/PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

Villkor vid delbetalning av Faktura

På en mottagen Faktura kan det i vissa fall framgå ett ”minsta belopp att betala”, om du väljer att betala detta belopp eller ett annat belopp lägre än det totala fakturabeloppet så ingås ett kontokreditavtal. Payson erbjuder dig att, efter godkänd kreditprövning teckna ett kontokreditavtal med vår samarbetspartner Svea Ekonomi AB på de villkor som framgår av de allmänna villkoren till bilagt kontoavtal. Krediterbjudandet gäller det belopp som anges i kontoavtalet. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det alternativ som passar dig bäst. Du åtar dig att inom kredittiden återbetala hela krediten. Det innebär att du varje månad måste betala minst den summa som framgår av det val du gjort. Självklart kan du betala mer eller betala hela krediten på en gång utan att detta kostar något extra.

Om du vill utnyttja kontokrediten under kredittiden för andra köp kommer – för att krediten skall vara slutbetald inom den avtalade kredittiden – den lägsta månadsbetalningen att höjas. Desto kortare kvarvarande kredittid desto högre lägsta månadsbetalning. Vill du i detta fall ha kvar samma lägsta månadsbetalning kan du kontakta Svea Ekonomi AB på telefon 08–51493113 och ansöka om förlängd kredittid. Av datatekniska skäl kommer Svea Ekonomi AB, om du utnyttjar kontokrediten för flera inköp att tills vidare fakturera er separat för de olika köpen. Självklart slipper du i så fall att betala för mer än en aviseringsavgift per månad.

Vid frågor så kan du ringa 08–51493113 för närmare information.

Exempel på effektiv ränta vid köp om 10.000 kr upplagt på 12 månader, 0 % ränta, 195 kr uppläggningsavgift och 29 kr aviavgift i enlighet med Konsumentverkets riktlinjer är 10,68 %.

Fullständiga Delbetalningsvillkor.

Villkor vid delbetalning

Payson erbjuder dig att vid köptillfället, efter godkänd kreditprövning teckna ett delbetalningsavtal med vår samarbetspartner Svea Ekonomi AB på de villkor som framgår av de allmänna villkoren till bilagt kontoavtal. Krediterbjudandet gäller det belopp som anges i kontoavtalet. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det alternativ som passar dig bäst. Du åtar dig att inom kredittiden återbetala hela krediten. Det innebär att du varje månad måste betala minst den summa som framgår av det val du gjort. Självklart kan du betala mer eller betala hela krediten på en gång utan att detta kostar något extra.

*Delbetala räntefritt:
3 mån räntefritt; Uppläggningsavgift 95 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 0,00%
6 mån räntefritt; Uppläggningsavgift 195 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 0,00%
12 mån räntefritt; Uppläggningsavgift 295 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 0,00%

Delbetala räntebärande (vid ordervärde över 5000 kr):
24 månader; Uppläggningsavgift 295 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 9,95%

Exempel på effektiv ränta vid köp om 10.000 kr upplagt på 12 månader, 0 % ränta, 295 kr uppläggningsavgift och 29 kr aviavgift i enlighet med Konsumentverkets riktlinjer är 12,70 %.

Fullständiga Delbetalningsvillkor

Villkor vid Kort & Direktbanksbetalning

Även om du inte har ett Paysonkonto sedan tidigare kan du snabbt betala med Payson. Vi samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank. Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik.

Policy för betalning via Payson

Vissa varor och tjänster tillåts inte betalning för via Paysons tjänst, detta kan bero på att de strider mot Sveriges lag, inte är förenliga med Paysons Policy eller att vissa av Paysons samarbetspartners inte accepterar verksamheten.

Varor och tjänster som listats nedan är förbjudna att utföra betalning för, samt att ta emot betalning för, via Paysons tjänst. Brott mot denna policy förenas med avstängning från Paysons tjänst enligt punkt 14.2 i Användaravtalet. Payson har rätt att avvisa godkänd debitering, om det finns anledning att anta att den skulle strida mot denna Policy.

 Förbjudna varor/tjänster

Droger, narkotika, även vissa olämpliga substanser
Pornografiskt material (t.ex. film, bilder, streaming)
Webbkamerashow, prostitution
Begagnade underkläder
Läkemedel, medicin samt prestationshöjande kosttillskott och hälsopreparat
Piratkopierat material (t.ex. musik, programvaror, klädesplagg, väskor)
Betting
Onlinespel där man kan vinna pengar
Donation och medlemskap i rasistiska föreningar/ föreningar som förespråkar hat
Välgörenhets- och biståndsorganisationer som saknar 90-konto hos Plusgirot eller motsvarande Bankgiro
Licensbelagda vapen
Finansiella tjänster inklusive finansiell rådgivning

Tillåtet med restriktioner

Alkohol
Tobak (t.ex. snusvaror, cigaretter, cigarrer)
Sexhjälpmedel
Vitaminer, kosttillskott och hälsopreparat
”Lägsta unika bud” auktioner
Öresauktioner
Dejtingtjänster
Jakttillbehör och knivar
Personskyddsutrustning
Andelsspel hos bolag godkänt av lotteriinspektionen
Pyramidverksamhet/försäljning och ”multi level marketing”
Bolag med hemvist utanför Sverige
Anonymiseringstjänster (inkluderat VPN-tjänster)

OBS! Enskild bedömning sker alltid.

Personuppgifter
Jaktkmera.se  är personuppgiftsansvarig för de uppgifter du lämnar till Jaktkmera.se . Uppgifterna lagras i syfte att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot kund samt i marknadsföringssyfte. Du kan när som helst ändra/radera dina uppgifter (inklusive avbeställa katalog och direktutskick) genom att kontakta oss via telefon (0733993799) alternativt e-post (info@sportkamera.se ).

Tecknande av mobiltelefonabonnemang 
Vid godkännande av försäljningsvillkoren så ger kunden även Jaktkmera.se  en fullmakt för abonnemangshantering. Det innebär att det inte skickas ut något avtal till kund för påskrift, vi använder istället underskriften som kunden lämnar när han/hon hämtar paketet som godkännande av både fullmakt och abonnemangsavtal. 

Fullmakten gäller endast för aktuell beställning. SIM-kort skickas direkt från operatören alternativt i paketet tillsammans med mobilen enligt vårt avgörande. Om det skickas från operatören sänds det alltid till kundens folkbokföringsadress. 

Kund måste stå som ägare till mobilabonnemanget vid förlängning eller portering. Kund som beställer ett abonnemang måste vara myndig. 

Vid ansökan om abonnemang företas en kreditkontroll. För att kunna teckna abonnemang måste denna kontroll vara godkänd.

Frakt
Frakt tillkommer. Priserna är angivna i svenska kronor inklusive moms. Jaktkmera.se  äger rätt att ändra offererade priser utan föregående avisering. Mellan Jaktkmera.se  och kund gäller avtalat pris om inget annat särskilt avtalats, se ovan. För privatpersoner sker försäljning mot postförskott (max 10 000 kr inkl moms vid kontant betalning, max 50 000 kr inkl moms vid postväxelbetalning) eller Internetbetalning. Försäljning till företag sker efter särskild kreditprövning mot faktura som förfaller till betalning tio (30) dagar från fakturadatum. Vid ej godkänd kreditprövning gäller samma regler som för privatperson. Jaktkmera.se levererar varor till alla delar av EU, men vi reserverar oss för att fraktkostnader och returvillkor kan variera något mellan olika länder. För andra länder än Sverige gäller endast förskottsbetalning. Vi erbjuder idagsläget Paypal för internationella betalningar.

Fraktkostnad
Frakt tillkommer på samtliga ordrar med det belopp som anges i kassan. Under vissa perioder levereras vissa varor fraktfritt eller med reducerad avgift, vilket i så fall framgår av specifik kampanjinformation. Den totala fraktkostnaden räknas ut vid fakturering av ordern då det framgår vad försändelsen väger, om försändelsen är skrymmande, måste levereras på pall eller om den omfattar flera kollin. Grundfrakten är för närvarande från 65 kr inklusive moms inom Sverige. Uppgifter om kostnad för andra typer av leveranser (t.ex. bud) lämnas av säljare då dessa priser varierar beroende på leveransadressen. Varor med vikt upp till 500 gram kan levereras som frankerat brev på kundens uttryckliga önskan. Vissa varor kan skickas med brev. Detta gäller främst artiklar med begränsat värde och begränsad storlek och vikt. Vi förbehåller oss rätten för val av leverans typ och vem som utför den. 

Leverans
Normalt levereras lagerartiklar inom en till fem arbetsdagar. Beroende på säsongsvariationer kan leveranstiden ibland vara längre. Jaktkmera.se  anlitar Posten Företagspaket, Posten Sverige AB, Schenker, DHL, UPS och i förekommande fall andra budfirmor för leverans. 

Till privatpersoner levereras godset med av oss valt leveransätt till närmaste utlämningsställe. Observera att utkörning inte ingår i fraktpriset till privatpersoner. Leveransen aviseras i de fall så är möjligt och erfordrade uppgifter ifyllts via SMS och e-post. Avvikelser kan förekomma.

Det kan förekomma att annan avsändare än Jaktkmera.se  anges på ev avi, särskilt i de fall då leverans skett direkt från leverantörslager utan att passera Jaktkmera.se  eget logistikcentrum.

Jaktkmera.se  kan inte garantera att varje vara finns i lager för omgående leverans, även om detta angetts i varans produktinfromation i webbutiken. Mellanliggande försäljning, tekniska fel mm kan leda till att en vara trots att den angivits som lagervara ej finns i lager. I dessa fall förbehåller sig Jaktkmera.se  rätten att restnotera varan för senare leverans.

I de fall det uppstår förseningar i den för kunden avtalade leveranstiden, meddelas detta dig som kund inom den vid köpet utsatta leveranstiden. Kund erbjuds då ny/ändrad leveranstid och det står även kunden fritt att istället häva köpet.

Ångerrätt
gäller konsuments rätt till återköp, dvs ångerrätt, se nedan under avsnittet ”Konsuments (privatpersons) ångerrätt vid distansavtal”. För vara ur ordinarie sortimentet vars originalförpackning och i förekommande fall diskett/cd-konvolut, ej brutits eller på annat sätt skadats och varan återsänds i väsentligen oförändrat skick, accepterar Jaktkmera.se återköp under 14 dagar från fakturadatum. 

Rätt till ånger av köp gäller inte för avtal utanför affärslokaler, om det pris som konsumenten sammanlagt ska betala understiger 400 kronor.

Vid återköp skall kund kontakta Jaktkmera.se kundservice på telefon 0733993799, e-post till info@jaktkmera.se  eller via Jaktkmera.se  hemsida på www.Jaktkmera.se  och uppge order och fakturanummer för att få ett returnummer. Observera att erhållande av returnummer ej utgör ett godkänt återköp. Returnumret är giltigt under 14 dagar under vilken tid varan skall ha kommit Jaktkmera.se till handa. Vid återsändandet av varan skall returfrakten till Jaktkmera.se vara betald samt skall faktura och uppgift om giltigt returnummer medfölja. Varan bör vara väl förpackad i av Posten godkänt ytteremballage (t ex brun wellpappkartong). Returer som inkommer till Jaktkmera.se  fraktskadade kommer Jaktkmera.se  ej att stå för några kostnader för. Är frakten ej betald eller om returnummer eller annan handling saknas återsänds varan till kunden utan åtgärd.

Återköpet är godkänt först när Jaktkmera.se mottagit och kontrollerat varan och funnit den vara av insänd i enlighet med ovanstående villkor. 
Vad gäller konsuments rätt till återköp, dvs ångerrätt, se nedan under avsnittet ”Konsuments (privatpersons) ångerrätt vid distansavtal”. 

Återbetalning av förskottsbetald order i samband med hävning av köp sker senast inom 30 dagar.

Outlöst försändelse
För försändelse som ej lösts ut utan gått i retur till Jaktkmera.se  debiteras en avgift om f n 250 kr (eller 100 kr plus den faktiska fraktkostnaden till och från beställaren om varan väger mer än 3 kg) plus moms för att täcka Jaktkmera.se  transport- och administrationskostnader.
http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19810739.htm 

Konsuments (privatperson) ångerrätt vid distansavtal
Konsument har på sätt lag om konsumentskydd vid distansavtal mm närmare anger, i vissa fall rätt att frånträda ett köp genom att till Jaktkmera.se  lämna eller sända ett meddelande om detta inom 14 dagar från den dag konsumenten tog emot varan eller en väsentlig del av denna. Ångerrätten gäller dock inte datorprogram, ljud- och bildupptagningar då förseglingen/plomberingen brutits. Med försegling avses även teknisk plombering (t ex serienummer). Ångerrätten är ej tillämplig för företag. 

Vill konsument utöva ångerrätt skall denne kontakta Jaktkmera.se  kundservice via e-post till info@Jaktkmera.se  eller via Jaktkmera.se  hemsida på www.Jaktkmera.se  och uppge order- eller fakturanummer för att få ett returnummer för retur av varan. Syftet med returnumret är att underlätta identifiering och administrering av återköpet. Då återköp godkänts återbetalas hela ordervärdet. Risken för varan ligger på konsumenten tills återköp godkänts. Återbetalning kan endast ske till bankkontonummer eller bankgironummer, alternativt utlänskt IBAN-nummer. Jaktkmera.se  kan ej skicka utbetalningsavi. Vid kortköp och direktbetalning via internetbank kan i vissa fall återbetalning skickas direkt via betalsystemet utan att kontonummer lämnats till Jaktkmera.se .

Fraktkostnaden för retur till Jaktkmera.se  bärs av Konsumenten.

Tillägg 2014-06-13
Vill Konsument ångra köp av vara där varan fått ett minskat värde till följd av annan hantering än vad som är nödvändigt för att fastställa varornas art, egenskaper och funktion erbjuder Jaktkmera.se  möjlighet till återköp av varan med reducerat pris. Bedömningen av hur mycket priset, tillika återköpslikviden, skall vara görs av Jaktkmera.se  efter att Konsument skickat varan i retur till Jaktkmera.se  enligt följande rutin:

Konsumenten skall kontakta Jaktkmera.se  kundservice inom 14 dagar från den dag konsumenten tog emot varan eller en väsentlig del av denna, samt därefter (eller samtidigt) via e-post till info@Jaktkmera.se  eller via Jaktkmera.se  hemsida på www.Jaktkmera.se  anmäla sin önskan att nyttja rätten till utökad ångerrätt, samt uppge order- eller fakturanummer för att få ett returnummer för retur av varan. Syftet med returnumret är att underlätta identifiering och administrering av återköpet. Då varan kommit i retur till Jaktkmera.se  utför Jaktkmera.se  en värdering och återkommer till konsumenten med ett förslag till återköpslikvid. Kunden har då att godkänna eller eller avböja förslaget. Risken för varan ligger på konsumenten tills återköp godkänts. Återbetalning kan endast ske till bankkontonummer eller bankgironummer, alternativt utlänskt IBAN-nummer. Jaktkmera.se  kan ej skicka utbetalningsavi. Vid kortköp och direktbetalning via internetbank kan i vissa fall återbetalning skickas direkt via betalsystemet utan att kontonummer lämnats till Jaktkmera.se .

Fraktkostnaden för retur till Jaktkmera.se  bärs av Konsumenten, likaså kostnaden för återutskick till Konsumenten om denne valt att avböja återköpslikviden.

För extern prövning av erbjuden återköpslikvid hänvisar Jaktkmera.se  till Allmänna Reklamationsnämnden, ARN. Jaktkmera.se  förbinder sig att följa ARN:s utslag i ärenden som gäller värdering av varor vid utökad ångerrätt.

Garanti
Garantier på varan lämnas av respektive tillverkare. Jaktkmera.se  lämnar inga ytterligare garantier utöver den av tillverkaren specificerade. Garantin gäller enbart för fel som är ursprungliga, dvs fanns i varan vid leverans. För handhavandefel eller av annan felorsak utom tillverkares eller Jaktkmera.se ;s kontroll kan du bli debiterad kostnad för service och frakt. Gäller även de fall då vi ej hittar något fel på produkten eller skadan på varan är orsakad av dig själv.

För den kameror vi säljer i eget märke via diverse kamerapaket eller separat erbjuder 1års garanti.

Risken för varan
Risken för varan går över på köparen när varan avlämnats till transportör. Vid köp gjort av konsument går risken över på köparen först när varan överlämnats av transportör. 

Reklamation
För att åberopa att vara är felaktig (ang. transportskada, se nedan) skall företagskund och konsument (privatperson) reklamera fel inom skälig tid efter det att felet upptäcktes.

Företagskund skall ankomstkontrollera allt gods för att verifiera att vara är felfri. Inkommer reklamation efter 30 dagar förbehåller sig Jaktkmera.se  rätten att i förhållande till företagskund avgöra om felet skall avhjälpas. I förhållande till konsument (privatperson) avhjälper Jaktkmera.se  på egen bekostnad felet om det kan ske utan oskälig kostnad eller olägenhet för Jaktkmera.se . I övrigt hänvisas till konsumentköplagens bestämmelser. Se även nedan angående ansvar för fel.

Vid reklamation skall kund kontakta Jaktkmera.se  kundservice på telefon 0733993799, via e-post till info@Jaktkmera.se  eller via Jaktkmera.se  hemsida på www.Jaktkmera.se , och uppge order och fakturanummer samt orsak till reklamationen för att få ett returnummer. Observera att erhållande av returnummer ej är att likställa med godkänd reklamation. Returnumret är giltigt under 14 dagar under vilken tid varan skall ha kommit Jaktkmera.se  till handa. Vid retur av varan skall returfrakten till Jaktkmera.se  vara betald (kontakta Jaktkmera.se  för returfraktsedel) Jaktkmera.se  tar inte emot paket med obetald frakt. Ordersedel, faktura och uppgift om giltigt returnummer jämte en redogörelse av felet, företrädesvis en detaljerad sådan, ska medfölja varan. Saknas någon handling kan Jaktkmera.se  inte gå vidare med processen fören den saknade handlingen är Jaktkmera.se  till handa. Returer skall återsändas tillsammans med samtliga medföljande orginaltillbehör om ingen annan överenskommelse gjorts. Varan bör även sändas i originalförpackning samt väl förpackad i emballage (ex vis brun wellpappkartong). Detta för att i största möjliga mån undvika transportskada, samt rörnade orginalförpackning, i många fall krav ställda av leverantör. Eventuella transportskador till följd av bristfällig emballering debiteras kund. Jaktkmera.se förbehåller sig rätt till produktkontroll av varan samt debitering av testavgift om 250 kr jämte moms om varan ej skulle vara felaktig och reklamationen ej accepteras.

Kundens kostnader för returfrakt ersätts mot begäran av Jaktkmera.se  motsvarande kostnaden för normalfrakt efter att reklamationen godkänts. Alternativt kontakta intopris.se för returfraktsedel vid returfrakt. 

Transportskada skall inom skälig tid, dock helst på ankomstdagen av leveransen, anmälas till Posten Företagspaket via telefon 020 - 23 22 20 och till Jaktkmera.se  på telefon 0733993799 eller e-post till info@Jaktkmera.se  

Ansvar för fel
I förhållande till näringsidkare
Föreligger fel som Jaktkmera.se  ansvarar för, åtar sig Jaktkmera.se  att, efter eget val avhjälpa felet genom reparation eller omleverans eller återbetala köpeskillingen. Jaktkmera.se  äger rätt att hänvisa kund direkt till respektive tillverkare eller till av denne anvisad serviceverkstad för felets åtgärdande. Ytterligare rättigheter för kund kan följa av respektive tillverkares egna till slutkund riktade garantier.
Jaktkmera.se  ansvar till följd av fel i vara är begränsat till vad som anges i dessa allmänna försäljningsvillkor. Jaktkmera.se  bär således inget direkt eller indirekt ansvar för t ex - men ej begränsat till – inkompatibilitet, leveransförseningar, skadebringande egenskaper i varorna, produktansvar, utebliven vinst, driftsavbrott, förlust av lagrad information, merarbete eller annan ekonomisk skada. Observera att support och felanmälan kan vara på engelska för vissa tillverkare, i vissa fall kan felanmälan endast ske via e-post eller hemsida.


I förhållande till konsument (privatperson)
Vid försäljning till konsument (privatperson) gäller följande enligt konsumentköplagen: Jaktkmera.se  kan vid köp gjort av konsument avhjälpa felet eller företa omleverans om det kan ske utan oskälig kostnad eller olägenhet för Jaktkmera.se . Jaktkmera.se  har vidare alltid rätt att på egen bekostnad avhjälpa felet eller företa omleverans. Under vissa förutsättningar har konsument möjlighet att erhålla ersättning för skada. I övrigt hänvisas till konsumentköplagens bestämmelser. 

Kontrollavgift
Jaktkmera.se  förbehåller sig rätten att debitera en kontrollavgift om 250 kronor plus moms om det visar sig att en returnerad reklamerad artikel inte är felaktig eller om skadan orsakats av kundens felaktiga hantering av densamma. Därtill debiteras i samband med återleverans en returfraktkostnad om 70 kr plus moms.

Teknisk support
För teknisk support - användarstöd - allmänt eller vid fel i vara, har Jaktkmera.se  rätt att hänvisa kunden till respektive produkttillverkare samt, i förekommande fall, till tredjepartföretags betalsupport. Telefonnummer till respektive tillverkare/leverantör anges under Kunservice/Support. Observera att supporten kan vara på engelska för vissa tillverkare, i vissa fall ges support endast via e-post och hemsidor. 

Särskilda villkor för programvaror
Vid köp av programvara erhåller kund inte någon annan rätt till denna än vad som följer av de särskilda villkor/licensavtal som finns förpackade tillsammans med respektive programvara.

Tvist
Vid eventuell tvist har Jaktkmera.se  som policy att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Den 15e februari 2016 kom en plattform för EU:s konsumenter och näringsidkare. Denna onlineplattform syftar att ge samtliga en ingång för prövning utanför domstol av tvister som uppstått vid gränsöverskridande e-handel; http://webgate.ec.europa.eu/odr

Vid en nationell tvist så hänvisar vi dock till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

Övrigt
Fakta- och prisuppgifter lämnas med reservation för tryckfel, leverantörers prishöjningar, ev. oriktigt angivna tekniska specifikationer m.m. samt för slutförsäljning.

Alla namn, beteckningar mm som förekommer på Jaktkmera.se hemsida är i förekommande fall registrerade varumärken.

De uppgifter som lämnas härigenom utgör och manifesterar inte någon utfästelse om användbarhet, lämplighet, garanti mm annat än där så är direkt angivet.

Jaktkmera.se förbehåller sig rätten till ändring av samtlig information, inklusive, men ej begränsat till priser, tekniska specifikationer och produkterbjudanden utan föregående avisering.

Härigenom publicerade fakta- och prisuppgifter, dokument, grafik mm kan innehålla tekniska och/eller grafiska och typografiska fel. Jaktkmera.se friskriver sig från allt ansvar vad gäller varje sådan information såväl som annan refererad information och/eller dokument inom eller länkad till denna publikation. 

Vid orderläggning skickas ett ordererkännande via e-post. Ordererkännandet är att betrakta som information om innehållet i beställningen. Observera att leveransvillkor kan avvika från de i ordererkännandet förekommande uppgifterna.

Tillägg avseende dokument och tjänster som finns tillgänglig på denna server
Denna publikation på servern www.Jaktkmera.se , tillhandahålls i informativt syfte och i ”befintligt skick” utan garantier av något slag, inklusive, men ej begränsat till, antydda garantier om användbarhet, lämplighet för allmänna såväl som specifika ändamål och syften.

Jaktkmera.se  förbehåller sig rätten till ändring av samtlig information, inklusive, men ej begränsat till priser, tekniska specifikationer och produkterbjudanden utan föregående avisering.

Fakta- och prisuppgifter, dokument och tillhörande grafik som publiceras på denna server kan innehålla tekniska och/eller grafiska och typografiska fel. Jaktkmera.se friskriver sig från allt ansvar vad gäller varje sådan i denna server liggande information såväl som annan refererad information och/eller dokument inom eller länkad till denna publikation. Informationen häri ändras periodvis.
Jaktkmera.se förbehåller sig rätten till ändring av samtlig information, inklusive, men ej begränsat till, priser, tekniska specifikationer och produkterbjudanden utan föregående avisering och rätten att när som helst göra förbättringar och/eller ändringar i varje slag av innehåll på denna server utan skyldighet att på särskild plats informera därom.

Jaktkmera.se  och/eller deras respektive leverantörer ansvarar inte för att informationen i dokument och tillhörande grafik som publiceras på dennas server är lämplig för något ändamål.
Samtliga sådana dokument och tillbehör tillhandahålls i ”befintligt skick”, utan någon som helst garanti.
Jaktkmera.se  ansvarar under inga omständigheter för indirekta skador, följdskador eller någon annan skada till följd av omöjlighet eller svårighet att använda datorer eller information, förlust av information eller utebliven vinst i samband med användning av information som finns tillgänglig på denna server.

Bortsett från vad som händelsevis uttryckligen anges i enskilda dokument inom denna publikation erbjuds rätten att läsa, kopiera, skriva ut och distribuera dokument på denna server under förutsättning att (1) användning av sådan dokument sker i informations- och icke-kommersiella syften eller för privat användning och inte kopieras eller anslås på nätverksdator eller offentliggörs i något media, (2) dokument och tillhörande grafik icke modifieras, (3) bilder icke distribueras utan tillhörande text, (4) text citeras utan sitt sammanhang och (5) varje respektive upphovsrättsinnehavare anges vid varje tillfälle.
Användning i andra syften än ovan angivna, utan uttryckligt tillstånd från Jaktkmera.se  därom, är förbjuden enligt tillämplig lag och kan medföra straff- och skadeståndsansvar.

De dokument som anges ovan inkluderar inte design eller layout på webbplatsen www.Jaktkmera.se  eller på någon annan webbsida som ägs, drivs, licensieras eller kontrolleras av Jaktkmera.se .
Delar av Jaktkmera.se  webbsidor är skyddade av immaterialrättslig lagstiftning och får inte kopieras eller imiteras helt eller delvis. Logotyper, grafik, ljud och bilder från Jaktkmera.se webbsidor får inte kopieras eller vidarebefordras utan uttryckligt tillstånd från Jaktkmera.se . 

Länkar till tredje parts webplatser
Länkar i denna publikation möjliggör att också lämna denna server. De länkade webbplatserna kontrolleras inte av Jaktkmera.se och Jaktkmera.se bär därför inget som helst ansvar för innehållet i sådana webbplatser eller innehållet i länkarna i sådana webbplatser. Jaktkmera.se tillhandahåller endast dessa länkar för att underlätta finnandet av webbplatser och innefattandet av en länk innebär inget godkännande från Jaktkmera.se  av aktuell webbplats.

Tillägg avseende programvara som finns tillgänglig på denna server 
All programvara som finns tillgänglig för att hämtas från denna server är upphovsrättsligt skyddade verk från respektive tillverkare. Användning av sådan programvara omfattas av villkoren i det eventuella licensavtal som medföljer eller ingår i programvaran.
En användare kan inte installera eventuell programvara som åtföljs av ett licensavtal eller som inkluderar ett licensavtal, om inte han eller hon först accepterar villkoren i licensavtalet.
Programvaran får endast hämtas för användning i enlighet med villkoren i licensavtalet.

Eventuell reproduktion eller vidaredistribution av programvaran som inte överensstämmer med villkoren i licensavtalet är förbjuden enligt tillämplig lag och kan medföra straff- och skadeståndsansvar.

Eventuella överträdelser kommer att beivras.

Oavsett vad som anges ovan är framställning av exemplar av programvara eller reproduktion därav till en annan server eller plats för vidare reproduktion eller distribution uttryckligen förbjuden.

Eventuella garantier för programvaran framgår av villkoren i licensavtalet. Med undantag av sådana garantier friskriver sig Jaktkmera.se  från allt garantiansvar för programvaran, inklusive garanti avseende programvarans allmänna lämplighet eller lämplighet för något särskilt ändamål, samt garanti avseende äganderättigheter och frånvara av intrång i tredje mans rättigheter.

Jaktkmera.se  ansvarar under inga omständigheter för indirekta skador, följdskador eller någon annan skada till följd av omöjlighet eller svårighet att använda datorer eller information, förlust av information eller utebliven vinst i samband med användning av programvara som finns tillgänglig på denna server. 

Jaktkmera.se förbehåller sig rätten att ändra ovanstående villkor utan föregående avisering. Jaktkmera.se förbehåller sig ävenså rätten att vid valfri tidpunkt ersätta eller ta bort vara ur sortimentethttps://webgate.ec.europa.eu/odr